Welkom bij het Nicolai

Het Nicolai Ensemble is een kamerkoor dat momenteel uit  ongeveer 20 leden bestaat.  Het koor is opgericht in 1999.  In februari 2019 hebben we een doorstart gemaakt als projectkoor – met een vaste kern-  onder leiding van Jelke Hamersma, die ook in het verleden lange tijd dirigent is geweest van het Nicolai Ensemble.
Het Ensemble stelt zich ten doel hoofdzakelijk oude kerkmuziek ten gehore te brengen. Dat doen we in onze concerten die we twee a drie keer per jaar geven,  en in onze optredens tijden de eredienst in de Dorps- of Nicolaikerk te Haren of elders. In de Dorpskerk met zijn prachtige akoestiek, vinden we altijd gastvrij onderdak voor onze repetities. Onze concerten geven we dan ook graag in deze mooie kerk, maar ook op andere locaties.

Als u vrijblijvend een repetitie wilt bijwonen ontvangen we u graag.
We repeteren op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur.

Het Nicolai Ensemble is opgericht in 1999. Hier werpt de voorzitter een blik in de geschiedenis.

Het koor heeft vanaf de oprichting tot aan het begin van 2014 onder leiding gestaan van Jelke Hamersma, aan wie het koor veel te danken heeft. In 2014 tot September 2016 heeft Vincent Hensen het koor gedirigeerd en van september 2016 tot december 2018 was Jan Harryvan onze  dirigent.